Verse friet 
op het menu

Wij leveren frietaardappelen om verse friet van te maken. Verse friet is de afgelopen jaren aan een grote opmars bezig. Verse friet is hip en trendy. Ook de laatste nationale friettest van het AD liet zien dat verse friet een must is: bijna de hele ranglijst wordt ingenomen door bedrijven die verse friet verkopen. Onze frietaardappelen zijn grote Agria’s. Het ras Agria is speciaal ontwikkeld voor het maken van ambachtelijke friet. Agria levert een mooi goudgeel frietje op, knapperig van buiten en met een fijne aardappelsmaak van binnen. Met behulp van onze vruchtbare kleigrond en speciale teeltmaatregelen levert dit een piekfijn frietje op voor u en uw klanten. Op de pagina Horeca kunt u lezen wat wij voor uw zaak kunnen betekenen.
De Aardappelboer
De Aardappelboer - Foto door Rogier Bos
 

Onze frietaardappel:
De Agria

Wij leveren jaarrond frietaardappelen van het ras Agria. Dit is een bewuste keuze. De Agria is namelijk perfect om verse friet van te maken. De bakkwaliteiten van de Agria zijn uitstekend en van de grote maat die wij leveren, kun je mooie lange frieten snijden. De Agria heeft bovendien een goudgele kleur wat de frieten een feest maakt om naar te kijken. De schil mag meegefrituurd worden!

De Aardappelboer - Foto door Rogier Bos
De Aardappelboer - Foto door Rogier Bos
De Aardappelboer - Foto door Rogier Bos
 

De ene Agria
Is de andere niet

Er wordt vaak gedacht dat alle aardappelen van hetzelfde ras een gelijke smaak hebben. Dat is niet zo. De smaak van een aardappel wordt namelijk beïnvloed door tal van factoren, zoals grondsoort, bemesting, weersomstandigheden, bewaring, etc. Wij zetten in alles wat wij doen de smaak en kwaliteit centraal. Zo gebruiken wij minder kunstmest dan gebruikelijk. Dit zorgt weliswaar voor minder aardappelen, maar de aardappelen zijn wel veel lekkerder. Dit wordt nog versterkt doordat onze Agria’s uitsluitend op kleigrond groeien in een ‘extensief’ teeltplan (wij telen hooguit eens in de vier jaar aardappelen op een perceel grond). Hiernaast beschikken wij over moderne faciliteiten om onze Agria’s te bewaren, wat het mogelijk maakt om deze jaarrond van goede kwaliteit te leveren. De bewaring is volledig computer gestuurd en beschikt over de modernste faciliteiten. Denk aan mechanische koeling, bewaring in kisten (wat beschadigingen voorkomt) en CO2 afzuiging.

 
De Aardappelboer - Foto door Rogier Bos
De Aardappelboer
 

Kwaliteit
Staat voorop

Bij alles wat we doen staat de kwaliteit van onze frietaardappels voorop. Dit eindigt voor ons niet bij de oogst van onze aardappels. Ook in de bewaring controleren wij wekelijks de temperatuur en het zetmeelgehalte. Hiernaast doen we iedere week een eigen baktest. Zo weten we precies welke kwaliteit u als klant ontvangt en kunnen we ook tijdig schakelen als zich een probleem voordoet.

 

Bent u geïnteresseerd
In onze aardappels?

Wij leveren onze aardappels zowel aan zakelijke klanten (inclusief bezorging) als aan particulieren. Voor informatie over mogelijkheden en prijzen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Particulieren kunnen zonder afspraak op maandag t/m zaterdag (8u-17u) bij ons op de boerderij in Nieuw-Vennep terecht om frietaardappelen te kopen.
Contact