Al meer dan honderd
Jaar een familiebedrijf

Bij de Aardappelboer zijn we trots op de geschiedenis van ons honderd jaar oude boerenbedrijf. Wij vormen de vierde generatie van de familie Bos, een echte boerenfamilie, gepokt en gemazeld in het boerenvak. Onze familie boert al sinds 1914 op twee boerderijen in de Haarlemmermeerpolder: de Adrianus Hoeve in Nieuw-Vennep en de Maria Hoeve in Zwanenburg. Sinds dat begin is veel veranderd. Onze passie en enthousiasme voor het vak zijn echter nooit verdwenen.

Vanuit onze passie hebben wij begin 2013 besloten om een ommezwaai te maken binnen ons bedrijf. Wij teelden altijd aardappels voor de ‘massa’; producten die met de vrachtwagen weggingen zonder te weten wat er daarna mee gebeurde. Makkelijk, maar wel onpersoonlijk en niet altijd even duurzaam als je weet dat de aardappels ver op transport gaan. Wij kijken liever de consument direct in de ogen met een lekker en authentiek product. Met aardappels zoals wij ze in onze eigen tuin telen en zelf willen eten. Aardappels dus waar we trots op kunnen zijn.

De Aardappelboer is opgericht door Arwin Bos. Arwin zat als baby al tussen de aardappels. Een tijdlang heeft Arwin het aardappelveld verruild voor een kantoorbestaan aan de Zuidas. Uit liefde voor het platteland heeft hij die carrière echter opgegeven en is hij teruggekeerd naar zijn wortels. Nu is Arwin weer gewoon op de boerderij, bezig met aardappels. Hij doet dit niet alleen: zijn vrouw Carola en onze medewerkers poten, verzorgen en oogsten graag een aardappeltje mee.

 
De Aardappelboer
Familie Bos